Pelangirindu’s Blog

Just another WordPress.com weblog

Archive for the ‘HARIAN’ Category

Kena pra-praktikum

Posted by pelangirindu on February 10, 2009

salam semue…

em..tak sangke aku sekarang dah tahun tiga.pejam celik pejam celik dah sem 6 dah aku..em..makin tua plak…bulan 5 lima ni aku kena praktikal la plak..makin mencabar hidup ni kan.makin lama hidup semakin mencabar.kadang2 kalau kurang sabar boleh meletup kepale..

pening kepale ni bila pikir masa depan yang tak pasti.makin dikejar makin runsing kite.macam aku sekarang ni,nak pilih tempat praktikal pun payah sungguh..kadang2 ati berbolak balik.akhirnya ikut gerak hati..dan sekarng aku lega sikit dah wat keputusan..Alhamdulillah..aku mintak petunjuk,ALLAH tunjukkan yang terbaik..

ya ALLAH,

permudahkanlah urusan aku…

semoga aku sentiasa sabar dengan ujian-ujian mu…

aku tahu kau menyayangiku,

kerana kau masih mengujiku dengan cabaran-cabaran…

berilah aku kekuatan ya ALLAH..

jauhkanlah aku dari keluhan yang panjang

semoga kejayaan milik kita..

semoga kejayaan milik kita bersama..

dan putus asa..

permudahkanlah segalanya…ya ALLAH..

AMIN..

Advertisements

Posted in HARIAN | Leave a Comment »

cuti..

Posted by pelangirindu on January 22, 2009

sonok rasenye nak cuti..rase tak sabar nak jumpe mak n abah kat kampung..hehe manje la katakan..(saje nak perasan)
aku sebenarnye tengah pening ni, aku sibuk cari news tuk USIM TODAY..tp masalahnye aku lum jumpe lagi news yg betul2 best..ee..penat gak pk ni..yelah news kena anta before cuti raye cina plak tu!..ni yang tak tenteram ni nak cuti..huhu..dah lah aku balik esok cmne ni???
xpe la aku try cari news gak arini…semalam cik Faizal dah ajar wat news localize..hehe..aku akan usahakan…insyaAllah =) doakan aku..

Posted in HARIAN | 3 Comments »

Selamat Berjuang

Posted by pelangirindu on January 9, 2009

Malam siang berlalu
Gerhana kesayuan
Tiada berkesudahan

Detik masa berlalu
Tiada berhenti
Oh syahdunya

Sejenak ku terkenang
Hakikat perjuangan
Penuh onak dan cabalan

Bersama teman – teman
Arungi kehidupan
Oh indahnya

Berat rasanya
Didalam jiwa
Untuk melangkah
meninggalkan semua

Kasih dan cinta
Yang terbina
Diakan selamanya
 

Slamat berjuang sahabatku
Semoga Allah berkatimu
Kenangan indah bersamamu
Takkan kubiar dia berlalu
Berjuanglah  hingga ke akhirnya
Dan ingatlah semua ikrar kita

Hati ini sayu mengenangkan
Sengsara di dalam perjuangan
Jiwa ku merana dan meronta mengharapkan
Kedamaian dan jua ketenangan

Tetapi kuatur pada hakikat
Suka dan duka dalam perjuangan
Perlu ketabahan dan kekuatan
Keteguhan hati berlandaskan iman

Slamat berjuang sahabatku(sahabatku)
Semoga Alloh berkatimu (berkatimu)
Kenangan indah bersamamu (bersamamu)
Takkan kubiar dia berlalu
Berjuanglah  hingga ke akhirnya
Dan ingatlah (ingatlah) semua ikrar kita

Posted in HARIAN | 2 Comments »